twitter
rss

Kata pepatah "ulam di cita pucuk nan datang". "Yang pipih melayang yang bulat menggolek". Tu lah, jika dah rezeki Putari, takkan nak tolak. Apa-apa pun tima kasih le kat Siti & Atuk sebab ajak Puteri dan Sofea turut serta bercuti di Port Dickson baru-baru ni.

Mulanya Puteri tak termasuk dalam senarai pun, tapi dah rezeki Puteri kan. Dapatlah jugak Puteri merasa duduk kat hotel lapan bintang ni...hehehe....

Pgi sebelum bertolak ke Seremban, Puteri ke supermarket dulu. DD nak cari goggle utk Sofea. Ada sales. Dapat le diskaun sikit. Sementara tunggu shop tu mula beroperasi, Puteri ke tingkat atas. Breakfast sambil bermain dgn Sofea di palyland. Dah beli goggle, baru Puteri ke Paroi, Seremban. Rumah Anty Syikin. Sengaja singgah nak jenguk nenek induk. Bertanya khabar dan berbual kosong.

Kemudian, sudah tentu selepas makan tengahari, baru Puteri ke Port Dickson. Keluar tol Senawang, Puteri masuk tol PD. Terus ikut lebuhraya PD. Berhenti solat kat R&R. Oleh kerana pihak "penganjur" belum tiba, Puteri ke Teluk Kemag dulu. Sambil makan burger dan minum air kelapa pandan. Puteri dan Sofea menikmati pemandangan laut / pantai PD. Sofea kelihatan teruja. Tak sabar nak mandi dan main pasir. Tapi cuaca panas. Tak boleh lama "berjemur". Nanti demam.

So, Puteri bergerak mencari tempat letaknya Avillion hotel tu. Dari simpang keluar Teluk Kemang, Puteri ke kanan. Kira-kira 15 minit, jauh Puteri menyusuri jalan tak jugak kelihatan bangunan yang di cari. Puteri berpatah balik hinggalah tiba di bulatan awal tadi, Puteri ambil "pukul 12". Dan akhirnya jumpa simpang tertera nama Avillion. Puteri terus masuk dan menunggu. Puteri ikut ibu ke lobby hotel. Hampir setengah jam tunggu, tak nampak pun Anty Jee. Kata solat. Lama betul. Ngalah tok imam pulak. Ibu call Alang semula. Laaa....salah hotel. Sepatutnya ke Avillion Resort. Kihkihkih....

Tiba di hotel, Puteri terus check-in. Bergegas kebilik hotel utk salin pakain mandi. Tak sabar nak swimming dgn Sofea. Jam pun dah 6.30 ptg. Tak boleh le mandi lama-lama. Takpa...esok masih ada..

Oleh kerana ktorang je yang swimming tadi, so, Puteri and Sofea la yang last tiba utk dinner. Orang lain dah separuh jalan. Tapi, takpe, lauk pauk masih banyak lagi. Issshhh...banyaknye pilihan. Tak tau le nak start mana satu. Semua jenis makanan ada. Jika kambing panggang pun ada, apa lagi yang takde.


Dekat 2 jam Puteri dok lepak kat dining hall ni. Ni yang untung makan buffet. Selagi boleh telan, selagi tulah tak bangun-bangun dari tempat duduk. Oleh kerana dah kepenatan, Puteri & Sofea terus masuk bilik, nak beradu. Dah tak larat. Orang lain pergi sambung makan. Ada acara barbekue pulak katanya. DD yang gila barbekue pun "surrender". Kepenatan.


0 comments: